Bevalling

Voorbereiding

Het is een cliché, maar waar: je weet van tevoren niet hoe je bevalling zal verlopen. Toch betekent dat niet dat je alles dan maar op z’n beloop hoeft te laten.

Door je goed voor te bereiden op dit zó belangrijke moment in je leven, vergroot je je zelfvertrouwen en je gevoel van controle. Dit zijn belangrijke ingrediënten om later goed op je bevalling terug te kunnen kijken.

Voorbereiding - Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst

Geboorteplan

Wat hierbij kan helpen is het maken van een geboorteplan. Hierin schrijf je je wensen over je bevalling op, voor jezelf en voor je zorgverleners. Door het geboorteplan laat je zien wat voor jou belangrijk is. Degene die je bevalling begeleidt kan hier zoveel mogelijk rekening mee houden, thuis of in het ziekenhuis.

Je mag zelf kiezen of je een geboorteplan wilt schrijven.
Hier vind je een voorbeeld van een geboorteplan. Je kan deze aanvullen of veranderen precies zoals jij dat wilt.
Heb je een geboorteplan geschreven? Mail deze dan naar info@buikbabyborst.nl, de eerstvolgende controle nemen we uitgebreid te tijd om dit te bespreken.

Zwangerschapscursus

Wat hier ook goed bij helpt, is het volgen van een zwangerschapscursus. Deze leert je onder andere over de verschillende fases van een bevalling en hoe je de weeën hun werk kan laten doen. Het aanbod is groot, ook online; ik adviseer je graag!

Boeken

Hou je van lezen? Deze boeken beveel ik van harte bij je aan:

  1. Geboorte vol vertrouwen van Vivian Vietje; een bevallingsboek en zwangerschapscursus in 1!
  2. Oei, ik groei! Hét zwangerschapshandboek van Xaviera Plas-Plooij; het boek dat je alles vertelt over conceptie, zwangerschap en bevalling
  3. Buskruit met muisjes van Nina Veeneman-Dietz; alles wat je (niet) wilt weten over het krijgen van een baby

De manier van voorbereiding op je bevalling kan voor iedereen anders zijn dus het is fijn als je nadenkt wat voor jou belangrijk is. Wat helpt jou bijvoorbeeld om goed te kunnen ontspannen? Een warm bad, een massage, luisteren naar muziek, het lezen van een boek of kijken naar een film, ieder ontspant op haar eigen manier.

Natuurlijk bespreken we ook alles rondom de bevalling tijdens het spreekuur.
Het is fijn als je partner, of degene die bij je zal zijn tijdens je bevalling, mee komt naar deze afspraak. Zo zijn jullie samen goed voorbereid.

Plaats van je bevalling

Thuis of in het ziekenhuis? De beste plaats om te bevallen is waar jij je het meest vertrouwd voelt. Zo kan je je optimaal ontspannen waardoor de bevalling vaak vlotter verloopt en je er met een goed gevoel op terug kan kijken.

Soms is er een medische reden waardoor je geadviseerd wordt om in het ziekenhuis te bevallen.

Ervaringen

“Marieke is een top verloskundige! Ze heeft 2 kindjes ter wereld geholpen bij mij en dat was zo bijzonder. Ik raad haar zeker aan!”

Patricia uit Elst

“Marieke is een lieve, betrokken, kundige en ervaren verloskundige. Mooi om te zien hoe zij zich blijft verdiepen en verbreden in het vak, zodat ze op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.”

Marjolein - collega verloskundige en coach Just Grow

“We willen je nogmaals ontzettend bedanken voor de fijne, rustige begeleiding tijdens de bevalling! We kijken er met een mooi gevoel op terug.”

Familie Terstegen uit Heteren