Het team

Marieke Jurrius-van Meegen

Jouw verloskundige

In 1980 werd ik geboren in het ziekenhuis in Arnhem, waarna ik opgroeide in Elst. Na de opleiding HBO-V heb ik 5 jaar werkervaring in de geboortezorg opgedaan. Een periode waarin ik ook de opleiding lactatiekunde volgde om mij verder te specialiseren in de zorg rondom borstvoeding. Maar toch bleef er mijn lang gekoesterde droom om verloskundige te zijn. Het volgen van deze fulltime studie was een hele uitdaging omdat ik net zelf voor het eerst moeder was geworden. Maar doordat ik het vak wat ik leerde zo mooi, bijzonder en uitdagend vond, ontving ik in juli 2010 het zo gewenste diploma!

En ja, die eerste bevalling, die vergeet ik nooit. Een prachtige, vlotte thuisbevalling waar een mooi, gezond meisje werd geboren. Een gevoel dat niet te beschrijven is. Ik was nog bijna trotser dan de pas bevallen moeder. En tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik mag werken als verloskundige; een prachtig beroep, ongrijpbaar en bijzonder, elke dag weer. Niet alleen een bevalling, maar ook de wens, de weg er naartoe, de zwangerschap zelf en uiteindelijk de geboorte van een gezin. Het blijft fantastisch om daar van dichtbij bij te mogen zijn.

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn opgroeiende dochters, de rust en ruimte die we als gezin hebben op onze boerderij, reizen, ontwikkelingswerk in Gambia of een heerlijk kopje koffie in de lentezon.

Liefs Marieke
BIG nr 89055600203

Verloskundige Marieke Buik Baby Borst Zetten

In het kort

Marieke, geboren in 1980, getrouwd, trotse moeder van drie dochters, verloskundige, lactatiekundige, echoscopist, empathisch en geduldig, passie voor de geboortezorg, ontwikkelingswerk Gambia, reizen, Zumba, koffie, thee en chocola.

Femke van der Laan

Jouw verloskundige

Mijn naam is Femke van der Laan en ik ben geboren in 1991 in IJmuiden waar ik ook mijn jeugd heb doorgebracht. Al vanaf de basisschool was er een klein stemmetje in mij die vertelde dat ik graag ouders wilde begeleiden bij de geboorte van hun kindje en daarom ben ik uiteindelijk via een omweg verloskunde gaan studeren. Eerst heb ik verpleegkunde gestudeerd in Haarlem maar toen ik na mijn afstuderen als verpleegkundige niet direct in Nederland kon starten met de opleiding verloskunde liet ik mij niet zomaar uit het veld slaan.

Samen met vriendlief pakte ik mijn spullen, we verkochten ons huis en vertrokken samen met de huisdieren naar België om daar alsnog te starten met de opleiding tot verloskundige. Zo gezegd, zo gedaan studeerde ik in 2019 af waarna ik bij meerdere praktijken als waarneemster heb gewerkt.

Inmiddels zijn wij neer gestreken in het mooie Zetten en vind ik het een eer om alle (toekomstige) ouders bij te staan in de ongelofelijke reis naar het ouderschap toe. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn opgroeiende dochter, houd ik van wandelen met mijn hondjes, werken in de tuin of mag ik graag een rondje maken op een zonnige dag met de motor. Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ontmoeten!

Liefs, Femke
BIG nr 39919778103

Verloskundige Femke Buik Baby Borst Zetten

In het kort

Femke, geboren in 1991, samenwonend en verloofd in Zetten, moeder van een dochter, verloskundige, echoscopist,  verpleegkundige, anticonceptie specialist, draagconsulent, laat de natuur maar de natuur en dit met een gezonde dosis humor, wandelen, tuinieren, motorrijden.

Achterwacht

Om de beurt hebben wij dienst, waardoor wij altijd bereikbaar en inzetbaar zijn. Is de dienst druk, bijvoorbeeld door twee bevallingen tegelijk, dan kan de ander bijspringen. Daarnaast hebben we in geval van nood een goede achterwachtregeling met buurtpraktijken.

Zorg is dus altijd gegarandeerd.

Een nieuwe start

Marieke: “Sinds 2010 werk ik met veel plezier als verloskundige. De eerste jaren in loondienst en daarna als waarnemend verloskundige. Beiden in deze regio, de gemeente Overbetuwe maar ook in de regio Nijmegen-Noord.
En dan, in het bijzondere jaar 2020 ben ik ‘opeens’ al 10 jaar verloskundige. Een mooi moment om de stap te maken om mijn eigen praktijk te starten. En daar werd verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst geboren! Een nieuwe uitdaging waarin ik mijn werkwijze, ervaring en passie kan leggen”.

We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen. We streven ernaar dat je je gehoord voelt en we zoeken samen naar de zorg die het beste bij jou en je gezin past. Jouw toekomst is in vertrouwde handen bij Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst.

Lactatiekundige (borstvoedingsspecialist)

Als lactatiekundige is Marieke gespecialiseerd in alles rondom het geven van borstvoeding.
Hoe prachtig is het om te zien hoe een pasgeboren baby van nog geen uur oud zelf de borst zoekt en de eerste moedermelk drinkt. Net geboren en al zo krachtig en intens. Toen ik dat voor de eerste keer zag, ontstond mijn passie voor borstvoeding.
Om hier meer over te leren en zorg te kunnen bieden op de momenten dat er problemen ontstaan, ben ik de opleiding lactatiekunde gaan volgen. Een post-HBO studie die ervoor heeft gezorgd dat ik mij, na veel leer-, praktijk- en reisuren, lactatiekundige IBCLC kan noemen (=International Board Certified Lactation Consultant).
De zorg voor borstvoeding kan in de vorm van een telefonisch consult, een consult aan huis of in de praktijk. Ook verkoop en verhuur ik borstkolven en andere borstvoedingshulpmiddelen.

Anticonceptie

Boek een anticonceptieconsult met Femke. 

Echoscopist

Naast verloskundige en lactatiekundige is Marieke ook echoscopist.
Het kunnen maken van echo’s was voor mij nog een wens. De opleiding voor echoscopie heb ik in 2014 afgerond.
De aanstaande ouders voor het eerst het kloppende hartje laten zien van hun zo gewenste baby, dat laat mijn hart ook nog altijd sneller kloppen. Hoe mooi is het om dit magische moment een beetje mee te kunnen delen.

Ervaringen

“Marieke is een lieve, betrokken, kundige en ervaren verloskundige. Mooi om te zien hoe zij zich blijft verdiepen en verbreden in het vak, zodat ze op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.”

Marjolein - collega verloskundige en coach Just Grow

“We willen je nogmaals ontzettend bedanken voor de fijne, rustige begeleiding tijdens de bevalling! We kijken er met een mooi gevoel op terug.”

Familie Terstegen uit Heteren

“Marieke is een top verloskundige! Ze heeft 2 kindjes ter wereld geholpen bij mij en dat was zo bijzonder. Ik raad haar zeker aan!”

Patricia uit Elst