Praktische tips

Als je 37 weken zwanger bent, is het handig om het volgende klaar te hebben:

  • Een kraampakket in huis. Het handigst is om deze onuitgepakt op je slaapkamer neer te zetten. Afhankelijk van je zorgverkering krijg je deze gratis thuisgestuurd. Heb je geen kraampakket ontvangen, dan kan je deze kopen bij een drogist of je apotheek.
  • Je bed is verhoogd met klossen. De klossen leen je bijvoorbeeld via Medipoint in Elst. Handig om dan ook een ondersteek (po), douchekruk en een rugsteun te lenen.
  • Je matras beschermd met een matrasbeschermer (deze vind je in je kraampakket). Dit voor het geval je vliezen breken terwijl je in bed ligt.
  • Je tas met spullen om mee te nemen naar het ziekenhuis staat klaar. Ook als je thuis wilt bevallen, voor het geval dat. Denk daarbij aan je toiletspullen, een shirt of topje die je aan wilt tijdens je bevalling, ruime kleding voor na de bevalling, babykleren maat 50 en wat persoonlijke dingen die je bij je wilt hebben zoals een boek, tijdschrift of wat tussendoortjes die je lekker vindt.
  • Heb je al een kindje? Vraag iemand om op te passen op het moment dat je gaat bevallen. Spreek goed af of je ook ’s nachts mag bellen als het nodig is.
  • En extra voor een thuisbevalling; 2 emmers met vuilniszak, 2 kruiken, minimaal 6 hydrofiel luiers en goede verlichting op de kamer.
Bevalling - Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst

Ervaringen

“Marieke is een lieve, betrokken, kundige en ervaren verloskundige. Mooi om te zien hoe zij zich blijft verdiepen en verbreden in het vak, zodat ze op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.”

Marjolein - collega verloskundige en coach Just Grow

“Marieke is een top verloskundige! Ze heeft 2 kindjes ter wereld geholpen bij mij en dat was zo bijzonder. Ik raad haar zeker aan!”

Patricia uit Elst

“We willen je nogmaals ontzettend bedanken voor de fijne, rustige begeleiding tijdens de bevalling! We kijken er met een mooi gevoel op terug.”

Familie Terstegen uit Heteren