Tips voor je kraamtijd

  • Wees lief voor jezelf, je hoeft niet alles meteen zelf te weten en kunnen. Neem de tijd om te herstellen en te wennen aan jullie nieuwe situatie.
  • Zorg dat je voldoende hulp om je heen hebt. En als iemand vraagt of ze iets voor je kan doen, zeg altijd ja. Bedenk alvast wat concrete dingen, zoals een keer ‘s avond koken, een boodschap voor je doen, helpen in het huishouden. Veel mensen willen graag helpen maar weten niet altijd wat te doen.
  • Probeer ’s middags even te gaan slapen. Ook als je het niet gewend bent of denkt dat niet te kunnen. Door de gebroken nachten kom je slaap tekort. Het overdag bijslapen helpt om ernstige vermoeidheid te voorkomen.
  • Wees duidelijk naar kraamvisite. Visite in de kraamweek is meestal leuk en gezellig. Zij komen jouw kleine wondertje bekijken die jij vol trots wilt laten zien. Maar door vermoeidheid en je herstel kan het al snel te druk voor je worden. Maak afspraken hierover met je partner en kraamverzorgende. Zij kunnen je helpen om de bezoeken niet te lang te laten duren. Plan ook niet teveel verschillende bezoeken op één dag, vaak kost het teveel energie voor jou en je gezin.
Kraambed - Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst
  • Neem regelmatig wat tijd voor jezelf. Lees een leuk boek of maak buiten een wandelingetje. Even iets waar je behoefte aan hebt. Het geeft je weer energie om voor je kindje te zorgen.
  • Draag comfortabele kleding, bijvoorbeeld een joggingpak en dan het liefst een maat groter. Dit valt los en zit comfortabel in bed. Denk ook aan lekker zittend ondergoed. De eerste week na je bevalling heb je kraamverband nodig, en dit past niet in je mooie, kleinere lingeriebroekjes. Ook een shirtje met knoopjes of een rits is handig voor de momenten dat je (in bed) borstvoeding geeft.
  • In ieder geval tot 6 weken na je bevalling sta ik als verloskundige voor je klaar. Geen vraag is te gek en al je zorgen kan je bespreekbaar maken. Ik zal je ondersteunen door het bieden van een luisterend oor, het geven van tips en adviezen en samen met jou onderzoeken wat jou op dat moment het meest kan helpen.

Ervaringen

“We willen je nogmaals ontzettend bedanken voor de fijne, rustige begeleiding tijdens de bevalling! We kijken er met een mooi gevoel op terug.”

Familie Terstegen uit Heteren

“Marieke is een lieve, betrokken, kundige en ervaren verloskundige. Mooi om te zien hoe zij zich blijft verdiepen en verbreden in het vak, zodat ze op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.”

Marjolein - collega verloskundige en coach Just Grow

“Marieke is een top verloskundige! Ze heeft 2 kindjes ter wereld geholpen bij mij en dat was zo bijzonder. Ik raad haar zeker aan!”

Patricia uit Elst