Zoals de meeste van jullie weten is Femke inmiddels bevallen van een dochter genaamd Puk.

Op een mooie zondagmiddag begonnen de weeën en maandagochtend ben ik bevallen.

Ondanks dat ik van tevoren had bedacht om thuis te bevallen zijn wij toch naar het ziekenhuis gegaan uiteindelijk. En ik kijk daar heel goed op terug. Soms loopt het nu eenmaal anders dan bedacht maar doordat we samen steeds een nieuw plan hebben opgesteld kan ik niet anders dan terugkijken op een mooie bevalling. En het ergste blijkt, alle clichés zijn waar. Als je dat kleintje op je krijgt na hard werken dan ben je de ergste pijn alweer vergeten. Ik ben fantastisch bijgestaan door Marieke en mijn vriend, wat een topteam zijn die twee samen!

De kraamperiode was wel pittig doordat ik de complete bingo-kaart heb mogen afvinken wat betreft borstvoeding. Maar wij hebben een heerlijk lief en tevreden kind en dat maakt een hoop goed. Nu gaat het super goed met de borstvoeding en vind ik het fantastisch om dit te mogen geven aan mijn dochter, naast het feit dat het ook gewoon super praktisch is. Een heerlijk intiem momentje van ons samen en dan zo’n tevreden meisje die heerlijk voldaan in slaap valt aan de borst, dat gun ik iedere moeder.

Nu zit mijn verlof er helaas alweer bijna op, woensdag ga ik weer beginnen. Met een aantal veranderingen in tussentijd zoals de verhuizing van onze praktijk en het vormen van een maatschap met Marieke, sta ik te trappelen om weer prachtige geboortes bij te staan.

Ik kijk er weer naar uit om jullie te mogen ontmoeten in de reis naar het ouderschap toe.

Heel veel liefs en tot snel!

Femke